Obec Rudíkov informuje, že funkci pověřence pro ochranu osobních údajů vykonává paní:Jitka Hanáková, Dis., e-mail: jitka.hanakova@sms-sluzby.cz Telefon: +420 724 959 722
 

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Rudíkov

Kontakty na správce najdete ZDE.

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

jitka.hanakova@sms-sluzby.cz, tel. +420 724 959 722

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad . Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“)
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu ou.rudikov@rudikov.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.


[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

 

S D Ě L E N Í

 

Obec:              Rudíkov

IČO:               00290386

se sídlem         Rudíkov 2, 675 05 Rudíkov

zastoupena      Zdeňkem Součkem

 

sděluje tímto, že funkci pověřence pro ochranu osobních údajů pro ni bude vykonávat paní:

Titul, jméno a příjmení:          Jitka Hanáková, Dis.

E-mailová adresa:                   jitka.hanakova@sms-sluzby.cz

Číslo mobilního telefonu:       +420 724 959 722

V Rudíkově 20.8.2020

Zdeněk Souček, starosta


 

Obec Rudíkov informuje, že funkci pověřence pro ochranu osobních údajů vykonává paní: Ing. Marcela SYROVÁ, e-mail: marcela.syrova@sms-sluzby.cz Telefon: +420 731679333

Více zde: https://www.rudikov.cz/kontakt/
Obec Rudíkov informuje, že funkci pověřence pro ochranu osobních údajů vykonává paní: Ing. Marcela SYROVÁ, e-mail: marcela.syrova@sms-sluzby.cz Telefon: +420 731679333

Více zde: https://www.rudikov.cz/kontakt/
Obec Rudíkov informuje, že funkci pověřence pro ochranu osobních údajů vykonává paní: Ing. Marcela SYROVÁ, e-mail: marcela.syrova@sms-sluzby.cz Telefon: +420 731679333

Více zde: https://www.rudikov.cz/kontakt/